Després de 10 mesos d'elaboració ha nascut un nou vi. Vi efímer, perquè 320 ampolles entre els quatre partners no donen per molt. Vi de criança. Uns mesos en bota i uns altres a l'ampolla. Criat al celler de cal Roca. El nivell del vi ha sortit molt per damunt del que esperàvem, però la matèria primera ja era de qualitat: 300 quilos de raïm d'ulldellebre de les Avalls de 17 graus de la finca de l'Angelina, i 100 quilos de syrah de les Curcues de la finca de cal Jambonet, veremat a finals de setembre del 2006. L'elaboració artesanal, però guiada "a distància" per alguns renombrats enòlegs i elaboradors de Verdú.
Entrem doncs a formar part dels diferents afeccionats que fan el seu propi vi a Verdú.
Trobar un nom adequat al caldo que teníem ens ha costat alguna ampolla, però després de Sisquera, Trempat, Brau, Porc, Xurumbel, i molts altres ens hem quedat amb:
Nu XVI, o
NU 16, o
NUSETZE, o
NUXVI .....
Un nom que dóna per molt. i que fa honor als aproximadament 16 graus del líquid, i a la seva pura i manual elaboració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada