diumenge, 29 de juliol del 2007

Ha nascut Nu XVI als 10 mesos!!!





Després de 10 mesos d'elaboració ha nascut un nou vi. Vi efímer, perquè 320 ampolles entre els quatre partners no donen per molt. Vi de criança. Uns mesos en bota i uns altres a l'ampolla. Criat al celler de cal Roca. El nivell del vi ha sortit molt per damunt del que esperàvem, però la matèria primera ja era de qualitat: 300 quilos de raïm d'ulldellebre de les Avalls de 17 graus de la finca de l'Angelina, i 100 quilos de syrah de les Curcues de la finca de cal Jambonet, veremat a finals de setembre del 2006. L'elaboració artesanal, però guiada "a distància" per alguns renombrats enòlegs i elaboradors de Verdú.



Entrem doncs a formar part dels diferents afeccionats que fan el seu propi vi a Verdú.



Trobar un nom adequat al caldo que teníem ens ha costat alguna ampolla, però després de Sisquera, Trempat, Brau, Porc, Xurumbel, i molts altres ens hem quedat amb:



Nu XVI, o



NU 16, o



NUSETZE, o



NUXVI .....



Un nom que dóna per molt. i que fa honor als aproximadament 16 graus del líquid, i a la seva pura i manual elaboració.